Terviseamet: raadiod reklaamivad valeinfost pungil veebilehte

BNS
Copy
Raadiost kuuldud reklaame tuleb võtta filtriga: mõned jaamad on võtnud endale kliendiks veebilehe, kus kirjutatakse sulaselget valet.
Raadiost kuuldud reklaame tuleb võtta filtriga: mõned jaamad on võtnud endale kliendiks veebilehe, kus kirjutatakse sulaselget valet. Foto: Urmas Luik

Terviseameti teatel reklaamivad Eesti raadiojaamad eetris kõlavas reklaamklipis veebilehte, mis sisaldab eksitavat infot vaktsineerimismõjude kohta.

Viimastel nädalatel kõlab Eesti raadiojaamade eetris reklaamklipp, mis kutsub üles külastama veebilehte, kus tehakse juttu vaktsineerimise võimalikest kõrvalmõjudest. Paraku sisaldab viidatud leht rohkelt valeinfot, mille tõttu võib kriitikatundeta lugeja tunnetada ohtu vaktsiinides, mis on tegelikult ohutud, märkis terviseamet.

Terviseamet tõi näiteid valeväidete kohta, mida reklaamitaval kodulehel esitatakse. Nii näiteks on vale väide, et kuni 18-aastastele manustatakse 25 vaktsiinidoosi. Samuti on vale, et vaktsiinid sisaldavad abiaineid kogustes, mis ohustavad inimorganismi. Veel nimetas terviseamet valeks väite, et vaktsiinide tootmisel kasutatakse aborteeritud inimloote rakke, ja samuti selle, et vaktsiinid põhjustavad autismi.

Terviseamet kutsub meediamajasid üles põhjalikult kaaluma, kas valeinfo levitamisele kaasa aitamine läheb kokku väärtustega, mida vastutustundlik ajakirjandus peaks jagama. Terviseamet jälgib murelikult väärinfo levikut ning #uhhuu sisu imbumist uudiste vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles