Jäätmevedaja kirjutab hilinejatele välja tühisõidu arve

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Biolagunevate jäätmete konteinerid on pruunid või kannavad pruunil taustal kirjeid ning neid ei tühjendata nii sageli kui sortimata prügiga konteinereid.
Biolagunevate jäätmete konteinerid on pruunid või kannavad pruunil taustal kirjeid ning neid ei tühjendata nii sageli kui sortimata prügiga konteinereid. Foto: Elmo Riig

Rakvere Kondivalu linnaosa elanik Elsa sai mõni päev tagasi Lääne-Viru jäätmekeskusest tühisõidu arve. Tema biojäätmete konteinerit tühjendati varem keskpäeva paiku, kuid sel korral oli prügiauto majast mööda sõitnud juba mõni minut pärast kella kaheksat hommikul.

Elsa rääkis, et pikka aega tühjendati biojäätmete konteinerit pärast keskpäeva ja linnaosa elanikud olid sellega harjunud. Biojäätmeid veetakse tema kodu juurest minema kaks korda kuus, kuigi 70-liitrine konteiner pole Elsa sõnul kordagi täis saanud. "Aga väiksemaid konteinereid pole, see ongi minimaalne, mille peale saab lepingu sõlmida," selgitas naine.

Elsa viis vedamispäeva hommikul oma konteineri tänava äärde kella 8.15 paiku. Kui see ka pärastlõunaks tühjendamata jäi, hakkas ta Lääne-Viru jäätmekeskusega kontakti otsima. "Siis märkasin, et jäätmekäitleja oli mulle meili saatnud. Auto oli käinud 8.03, fikseerinud foto abil, et konteinerit pole, ja saatnud mulle tühisõidu arve."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles