Jüri Muttika tegi lühidokumentaali Elephants From Neptune'i plaadituurist

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Elephants From Neptune: (vasakult) Markko Reinberg, Robert Linna, Rain Joona ja Jon Mikiver.
Elephants From Neptune: (vasakult) Markko Reinberg, Robert Linna, Rain Joona ja Jon Mikiver. Foto: Efn

Teleajakirjanik Jüri Muttika käis kolmel Elephants From Neptune'i uue albumi "Boogieland" esitluskontserdil ning filmis nähtu üles. Tallinna, Tartu ja Pärnu kontsertidest valminud lühidokumentaalfilm on kolmapäevast vaadatav YouTube'is.

"Boogielandi" tuurivideo teine autor on Rasmus Puksmann. 

"Paar kaadrit liikuvat pilti ütleb rohkem kui sada sõna. Elevantide kaua oodatud uus plaat kõlab laivis kuidagi eriti hinge minevalt. Püüdsime koos kolleegiga Postimehest Rasmus Puksmanniga vähemasti mingi protsendi sellest tuurivaibist ka üles filmida, et vahvat elamust nendega jagada, kes kontsertidele ei jõudnud," rääkis Jüri Muttika.

Elephants From Neptune on Robert Linna, Jon Mikiver, Rain Joona ja Markko Reinberg. Eesti sex rock'i kuningateks tituleeritud ja ka mainekas muusikaajakirjas NME ära märgitud Elephants From Neptune andis debüütalbumi välja 2012. aastal ning tegi endale kiiresti nime oma antitseremoniaalsete groove-riffide ja halastamatute live-esinemistega. Olles soojendanud Kaiser Chiefsi ja Red Hot Chili Peppersit, võitis ansambel 2013. aastal Tallinn Music Weekil Skype’i auhinna "Go Change The World" ning Inglise muusikaveeb Drowned In Sound nimetas Elevandid festivali parimaks eesti bändiks. Järgnes mitu tuuri mööda Euroopat ja 2017. aastal astus Elephants From Neptune üles rokigigandi Foo Fightersi soojendusesinejana Riias.

Viimased paar aastat on ansambli liikmed tegelenud eestikeelse eriprojektiga "Kuradi saar", samuti oma soolo- ja kõrvalprojektidega ning lihvinud oma oskusi stuudios. Pärast kuut aastat ilmus uus album "Boogieland", mis on otseselt inspireeritud 1970-ndate alguse kõrberokist ja milles on paras annus müstikat, mexicana't, psühhedeeliat ja vana head rock'n'roll'i. Albumi miksis Grammy ja Oscari võitnud insener Brendan Dekora USA-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles