Millist rolli mängib muusika sinu elus?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Muusikast saab rõõmu tunda nii muusikuna kui ka kuulajana.
Muusikast saab rõõmu tunda nii muusikuna kui ka kuulajana. Foto: Marianne Loorents

Eesti rahvaluule arhiiv pikendab kogumisvõistluse "Muusika minu elus" tähtaega 15. jaanuarini, et kõik mälestused ja lood muusikast saaksid rahulikult ja viimistletult kirja.

Eesti kirjandusmuuseumi eesti rahvaluule arhiivi 2022. aasta kogumisvõistlus "Muusika minu elus" keskendub inimese suhtele muusikaga ja muusika rollile nii isiklikus eluringis kui ka ühiskonnas nii lähiminevikus kui ka praegusel ajal.

Mis olukordades kuulame muusikat, laulame või mängime pilli? Millised on Eestis hästi tuntud laulud? Kuidas mõtestame muusikakogemusi oma eluringis?

Vastamisel võiks mõelda kõikvõimalikule muusikale – kontserdid, festivalid, CD-plaadid, filmid, enda ja pere muusikategemised. Kirjutada tasuks ka väikestest asjadest, nagu on seltskonnas või lapsega laulmine, pillimäng sõpradega, raadio (või tolmuimejaga) kaasa ümisemine, metsas hõikamine, pidu naabri aias või tümps parkimisplatsil.

Tähtis on igaühe ainulaadne kogemus, sest see aitab mõista inimese suhet muusikaga ning muusika osa suhtlemises teistega. Kaastöö võib kirjutada vabas vormis või vastata küsimustikule. Oluline on jutustada ka lugusid ja tuua näiteid. Oodatud on ka helisalvestised, videod ja pildid tähenduslikest lauludest-lugudest, enda ja tuttavate musitseerimisest ning muusikaga seotud mälestustest.

Täpsemat teavet leiab eesti rahvaluule arhiivi kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles