Ühistud on hädas korterite Venemaal elavate omanikega

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Selles majas Aseris kuulub 13 korterit Venemaa föderatsiooni kodanikele. Kui juba ühes majas on võõromanikke märkimisväärne hulk, siis kui palju võib neid olla kogu Eestis?
Selles majas Aseris kuulub 13 korterit Venemaa föderatsiooni kodanikele. Kui juba ühes majas on võõromanikke märkimisväärne hulk, siis kui palju võib neid olla kogu Eestis? Foto: Marianne Loorents

Sõda Ukrainas ei sulgenud mitte ainult Eesti-Vene piiri, vaid idanaabri juurest ei ole võimalik teha ka riikidevahelisi pangaülekandeid, et tasuda makse siin oleva kinnisvara eest. Korteriühistud on keerulises olukorras.

Aseris aadressil Kooli 8 elav naine, kes varem oli korteriühistu juht, ütles, et majas on palju kortereid, mille omanikuks on Venemaa föderatsiooni kodanikud.

“Minu trepikojas viiendal korrusel on ühetoaline korter, kus käisid inimesed Leningradist,” tõi ta näite. Korteriühistu esimees Viktor tunnistas, et kolmandik majast ehk 13 korterit kuulub Venemaa föderatsiooni kodanikele. Kõik nad on praegu Venemaal ja ühendust nendega ei ole õnnestunud saada. Eluaseme eest aga tuleb maksta makse ja võlad kasvavad. Viktori sõnul küünib kolme korteri eest võlgnevus juba üle 1000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles