Suits katlamajas osutus veeauruks, Rakvere oli korraks kütteta

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ajavahemikul kella 17.30–19 oli linn kütteta, kuid soojusvarustus taastati kiiresti
Ajavahemikul kella 17.30–19 oli linn kütteta, kuid soojusvarustus taastati kiiresti Foto: Ain Liiva

Neljapäeval kihutasid päästjad Rakveres Päikese tänavale suitseva hoone juurde.

Kella 17.30 paiku sai energiakontsern Adven Eesti AS teate, et Päikese tänava katlamajas on toimunud avarii hakkpuidukatlaga. "15 minuti jooksul jõudis meie töötaja kohale, avas ukse, aga siseneda ei olnud tal võimalik, sest katlamaja oli täitunud suitsu ja auruga," kõneles ettevõtte kommunikatsioonijuht Katriin Vasar ja lisas, et kuna katlaid saab eemalt automaatika kaudu juhtida, suleti katlad kohe ning need pandi jahutusrežiimile.

Umbes kell 18.10 saabus esimene kiirabi- ja seejärel päästeameti auto. Kiirabi lahkus kohe, kui selgus, et kannatanuid ei ole. Päästeauto lahkus kella 18.30 paiku, sest kõik oli kontrolli all. Katlamajas auras endiselt, aga midagi ei põlenud.

Ajavahemikul kella 17.30–19 oli linn kütteta, kuid soojusvarustus taastati kiiresti, kuigi avarii tagajärjel voolas kaugküttevõrk veest tühjaks. Soojusvarustuse taastamiseks süsteemi vajaliku veega täitmine ning vee soojendamine võtab aega, kuid see sai kiirelt tehtud.

Adven kütab suurt Rakvere kesklinna võrgupiirkonda. "Linnaelanikud võivad end turvaliselt tunda, sest varustatus on tagatud. Meie katlamajaga samal territooriumil asub koostootmisjaam, mis jätkab linna varustamist soojusega," rääkis Vasar. Lisaks on linnas Rakvere Soojuse reservkatlamajad, mida on vajadusel võimalik kiiresti sisse lülitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles