Viru-Nigula vallavolikogu suurendas Näpi kooli sulgemise tõenäosust

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Näpi koolimaja.
Näpi koolimaja. Foto: Marianne Loorents

Viru-Nigula vallavolikogu eile peetud istungil otsustati minna kolleegidega Tapa vallast sama teed ja teha protokolliline otsus, mis tähendab, et omavalitsus on nõus Näpi kooli saatusest rääkima, kuid mingeid rahalisi kohustusi praegu võtta ei soovi.

Otsust Näpi kooli ülalpidamisel kaasa lüüa või mitte ei tehta enne, kui pole selgunud konkreetsed summad, mida selleks vaja läheb. Kool on praegu Rakvere valla hallata. "Rakvere vald pole suutnud numbreid öelda," selgitas rahvaasemikele Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum. Tema andmetel on omavalitsuste suhtumine Näpi kooli erinev. Vallbaumi sõnul peab vald osalema kasside ja koerte varjupaiga ning Rakvere haigla tegevuses. "Praegu pole raha uusi kohustusi võtta," lisas vallavanem.

Näpi koolist tegi vallavolikogu liikmetele ettekande endine Kadrina keskkooli direktor, praegune valla haridus- ja noorsootöö juht Arvo Pani. Tema sõnul ütles Näpi koolile ei Väike-Maarja vald, Rakvere linn on nõus kooli ülalpidamisel kaasa lööma vaid juhul, kui maakonna kõik omavalitsused seda teevad, ja Tapa vald on äraootaval seisukohal ehk tegi protokollilise otsuse osaleda kooli puudutavatel läbirääkimistel, kuid otsest nõusolekut kooli ülalpidamiseks ei andnud. Pani tegigi volikogule ettepaneku võtta eeskujuks kolleegid Tapa vallast ja toimida nende järgi. "Otsus teha siis, kui rahalise poole pealt on rohkem selgust," lisas Pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles