Tapa valla eelarve arutelu kiskus inetuks mudamaadluseks

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Helen Ruberg andis lühiülevaate Tapa valla 2023. aasta eelarvest. Tema kõrval istuvat volikogu esimees Alari Kirti see ilmselgelt ei rõõmustanud.
Helen Ruberg andis lühiülevaate Tapa valla 2023. aasta eelarvest. Tema kõrval istuvat volikogu esimees Alari Kirti see ilmselgelt ei rõõmustanud. Foto: Andres Tohver

Tapa vallavolikogu 29. detsembri istungi viimaseks päevakorrapunktiks oli 2023. aasta eelarve esimene arutelu. Ehkki enne tehti vaheaeg, et hinge tõmmata, ei suutnud volinikud end tagasi hoida. Lisaks asjalikule kriitikale kõlasid isiklikud solvangud.

Kuigi Tapa valla rahaline olukord ei ole kiita, tõi finantsspetsialist Helen Ruberg volikogu istungil helgema noodina esile tulumaksu laekumise, mis 2022. aastal kujunes 240 000 euro võrra suuremaks kui kavandatud.

Küll kurtis ta, et käesolevaks aastaks planeeriti talviseks teehoolduseks 150 000 eurot, kuid tegelikult kulus 315 000. Kuna ka hoonete küte ja elekter osutusid oodatust kallimaks, jäi ära ametnike aasta esimese kolme kuu palgatõus. Samuti otsustas vallavalitsus jõulupreemiad maksmata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles