Juhtkiri: paugud ja libedus

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppenud aastavahetusel jätsid paljud omavalitsused ilutulestiku tegemata. Raha on vähe ja siinsetele sõjapõgenikele võib arutu paugutamine ebameeldiv olla. Lisaks lemmikloomad ja pudulojused, kes aasta esimesed sekundid sageli hirmuvärinates peavad veetma. Aga paugud kaikusid ikka.

Inimeste rõõmumeel on erinev. Ühed hindavad vaikust, teised lõbu ja lusti koos lärmiga. Kolmandad ei saa kohe kuidagi ilma pauguta. Olgu see uusaastaöö mis on – no kui ikka kohe kuidagi ilma pauguta toime ei tule, las siis teevad. Aga paugutatakse ju ka muudel aegadel. Ja seda hilistel õhtutundidel. Miks mõne perekondliku või muu sündmuse finaalis peab rakette laskma, seda ei oska öelda. Ju siis on osa inimeste lastetuba selline.

Las need saluudid olla, kusjuures juba on välja mõeldud sellised ilutulestikuraketid, mis lendu minnes ei tee suurt pauku, küll aga näitavad ilu. Ilmselt on nende hind krõbedam kui neil tavalistel, kuid tõenäoliselt on tulevik niisuguste päralt. Ja koertele ei pidavat säärane tulemöll hirmu tekitama, vaid nad pigem uudishimulikuks muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles