Himuratelt meestelt pressitakse kavalalt välja raha (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Internetis levib petuskeem, mille ohvriks langevad peamiselt mehed. Võõras naine ajab Messengeris seksijuttu ja saadab video, milles ta on alasti. Seejärel meelitab ta ka meest ennast videokõne ajal lahti riietama, kuid salvestab selle. Edasi nõuab ta mehelt raha, ähvardades video avalikustada.

Inglise keeles nimetatakse sellist väljapressimist sextortion‘iks (tuletatud kahest sõnast – sex ehk seks ja extortion ehk väljapressimine). Sextortion‘i kohta räägib lähemalt Pärnumaa veebipolitseinik Karmen Raud.

Enamasti ahvatleb mehi kena väljanägemisega välismaine naine, lisab mehe oma sõbralisti ja liigub vestlusega kiirelt seksiteemadele. Otseülekandes nurub ta, et mees lahti riietuks ning oma suguelundit näitaks, mõnikord ka ennast rahuldaks. Video salvestatakse mehe teadmata ja kohe saadetakse rahaline nõue. Selle täitmata jätmise korral lubatakse video saata mehe tuttavatele. Mõnikord tehakse mehe sõbralistist võetud kolmest-neljast tuttavast grupp, kuhu tihtipeale lisatakse perenime järgi ka mõni mehe sugulane, ning saadetakse sinna kuvatõmmis videost, et oma sõnadele kaalu lisada ja inimeses hirmu tekitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles