Viru Sõna 1996. aasta talvel pandi Tapal toime kolmik­mõrv

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sellised nägid Tapa uuel tänaval asunud elamud välja 2003. aastal ehk seitse aastat pärast võigast veretööd.
Sellised nägid Tapa uuel tänaval asunud elamud välja 2003. aastal ehk seitse aastat pärast võigast veretööd. Foto: Tairo Lutter

Aastavahetusel Tapal toimunud mõrv ajendas üles otsima materjale, mis kajastasid 1996. aasta talvel samas linnas toime pandud räiget veretööd. See lugu oli nagu õudusunenägu või keskpärase märulifilmi stsenaarium: kolm laipa, seks surnuga, narkootikumid, alkohol, lõhkeaine ja lõpuks plahvatus koolibussis, kus hukkus õnneks ainult mõrvar. Ja see kõik leidis aset siinsamas meie keskel.

Tapa elanik Roman Bõtškovski tähistas 1996. aasta 30. jaanuaril oma 23. sünnipäeva. Pidu peeti ühes Uue tänava majas. Või öelgem otse: barakis. Kunagise vaguniremonditehase taga oli toona üks paras kõdurajoon, kus ka lõviosa elanikest sellised ... pisut katkised.

Roman oli pärit Aserbaidžaanist, kuid elas juba pikemat aega Tapal ning oli abielus 21-aastase Jekaterina Botvinaga. Roman, Jekaterina ja Sergei Kinjov kaotasid 31. jaanuari varahommikul elu. Elajalikuks mõrtsukaks osutus narkomaanist 22-aastane Tapa elanik Aleksei Safronov, kes 1. veebruari hommikul end Ida-Virumaal koolilapsi täis bussis õhku lasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles