Grippi haigestumine näitab aeglustumise märke

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Foto illustreeriv.
Foto illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Grippi haigestumine on jätkuvalt tõusutrendis, kuid haigestumuse kasv näitab aeglustumise märke. Viimase nädala jooksul kasvas laboratoorselt kinnitatud grippi haigestunute arv 14 protsendi võrra. Ülemiste hingamisteede ägedatesse nakkustesse haigestunute arv kasvas 33 protsendi võrra.

52. nädalal lisandus 1902 gripiviiruse ja 2566 COVID-19 juhtu ning ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse haigestus 6894 inimest, kellest 34 protsenti olid lapsed. Rakvere haiglas on praegu ravil kaks gripiviirusega nakatunud patsienti ning kahel patsiendil on tuvastatud kaasuv COVID-19 viirus. Ägedate ülemiste hingamisteede nakkuste uuringu kaudu hindab terviseamet haigestumuse intensiivsuse kõrgeks ja gripiviiruse leviku laialdaseks.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) esialgsetel andmetel vajas gripi tõttu haiglaravi 74 patsienti. TEHIK-u täpsustatud andmetel on viimase kahe nädala jooksul hospitaliseeritud 220 inimest. Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 380 inimest. Enamik haiglaravi vajanutest on olnud vanemaealised patsiendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles