Läänevirulased pidasid detsembris jahti sooduspakkumistele

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Mida võtta ja mida poodi jätta?
Mida võtta ja mida poodi jätta? Foto: Marko Saarm

Lääne-Virumaa inimesed jälgisid aasta lõpul toidupoodides rohkem hindu ja ostsid järjest enam sooduspakkumisel olevaid tooteid. Jõululauale pandava pealt ei kokku ei hoitud, kuid iga päev toidukorvi asetatava leiva, saia ja piimaga pühadetooted ei konkureeri.

OG Elektra ostu-müügi-kaubandusjuht Eve Heinsaar ütles, et varasemaga võrreldes on suurenenud kampaaniatoodete ostmise osakaal. "Vähem sattus ostukorvi impulsstooteid ja niinimetatud premium-tooteid, mida asendati odavamate analoogtoodetega," rääkis Heinsaar. Aasta kokkuvõtteks lausus ostu-müügi-kaubandusjuht, et koguseliselt müüdi kaupa vähem kui mullu, aga hinnatõusu tõttu on käive tõusutrendis, olles 15 protsendi juures. Aasta inflatsioonimäär oli aga 25 protsenti.

OG Elektra kaubandusvõrgus jäi müüduimate toodete maht eelmise aasta omaga võrreldes samaks. Põhitooted on jätkuvalt piim, sealiha, hapukoor, kanamunad, kartul, millele detsembris lisandusid mandariinid, verivorstid, hapukapsad. Suuri muutuseid detsember põhitoodete osas kaasa ei toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles