Haljala vallamaja leidis uue omaniku

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Haljala vallamaja ostsid kohalikud mehed.
Haljala vallamaja ostsid kohalikud mehed. Foto: Haljala vald

Mullu otsustas Haljala vald võõrandada hulga kinnisvara, mille ülalpidamine on vallale liialt kulukas. Praeguseks on kuuest võõrandamisele läinud objektist uue omaniku leidnud viis.

Haljala vald pani lõppenud aasta teises pooles enampakkumisele Haljala alevikus asuva uhke vallamaja, noortekeskuse hoone, Essu raamatukogu, paar kinnistut ja Sagadis paikneva elumaja. Valla kommunikatsioonispetsialisti Kent Kerneri sõnul kukkus läbi vaid Sagadis asuva eramaja esmane müük, kuna seal tekkis probleem ligipääsuteega. Teiste objektide puhul on vallavalitsus pakkumised kinnitanud ja nüüd ootavad nende uued omanikud notariaega.

Haljala vallamaja hinnaks kujunes 200 000 eurot, selle uueks omanikuks saab pärast viimaste lepingute sõlmimist Vetro Holding OÜ, mille tagant võib leida Ivo Veierti ja Agu Trofimovi, Haljala kohalikud mehed. Veiert tegutseb Haljalas ka Tahmaküla külavanemana ja peab ennast paiga patrioodiks. Maja ostmisega seotud kaugemaid plaane mees veel avada ei soovinud, kuid tema sõnul oligi üheks ostu ajendiks soov, et Haljala väärikas vallamaja ei satuks võõrastesse kätesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles