PTA ootab mahepõllumajandusliku toodangu andmeid 1. veebruariks

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Suurim toetussumma kogunes aasta jooksul kokku Tartumaale. Pilt on illustreeriv.
Suurim toetussumma kogunes aasta jooksul kokku Tartumaale. Pilt on illustreeriv. Foto: Rein Kuresoo

1. veebruariks tuleb mahetootmisega tegelevatel ettevõtjatel esitada põllumajandus- ja toiduametile (PTA) oma 2022. aasta mahepõllumajandusliku toodangu andmed. Eestis toodetud mahetoodangu koguste kohta käiv info on väärtuslik nii tarbijatele, toitlustajatele kui ka mahetoodangu väärindajatele, teatas amet.

Ettevõtjatel, kes tegelevad mahetaimekasvatuse, mitteharitavalt alalt taimede või seente korjamise, maheloomakasvatuse ja -mesindusega, tuleb esitada 2022. aasta kohta üleminekuaja läbinud põllumajandusmaal kasvatatud põllumajanduskultuuride, seente ja/või katmikkultuuride saagi kogused; mitteharitavalt alalt korjatud taimede ja/või seente kogused; üleminekuaja läbinud loomadelt ning lindudelt saadud looma- ja linnukasvatussaaduste kogused ning mesilasperedelt saadud mesindussaaduste kogused, samuti ettevõttes peetud üleminekuaja läbinud loomade ning lindude arvud liikide ja vanusegruppide kaupa ning mesilasperede arvud eelmise aasta 31. detsembri seisuga.

Kui ettevõttes olid 2022. aastal ainult esimese, teise või kolmanda aasta üleminekuaja põllud ja/või üleminekuaja loomad, linnud ja mesilased, siis mahetoodangu andmeid esitada vaja ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles