Liikluses tuleb arvestada tuisu ja teehooldusmasinatega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Teehooldusmasina juhil on täna tihe tööpäev.
Teehooldusmasina juhil on täna tihe tööpäev. Foto: Tairo Lutter

Täna on teed kõikjal Eestis talvised ning sihtkohta jõudmiseks tuleb liiklejatel arvestada tavapärasest suurema ajakuluga, kuna teedel liiguvad ka teehooldusmasinad.

Transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Andres Piibeleht tuletab sõidukijuhtidele meelde, et talvine liiklemine nõuab suuremat tähelepanu ja teistega arvestamist. "Teed muutuvad libedaks, teeruumi ja valget aega on vähem ning sõidukite tehnilised võimalused ja juhtide talvised oskused on erinevad," rõhutas ta.

Piibeleht selgitas, et lisaks sellele, et tuleb valida ohutu sõidustiil ja olla valmis muutuvateks teeoludeks, tuleb arvestada teehooldusmasinate ja nende eripäraga. Hooldemasinale vastu sõites tuleb hoida tee serva, sest sahk ulatub üle tee telgjoone, et tee keskele ei jääks valli. Alustades hooldemasinast möödasõidu, tuleb veenduda selle ohutuses ning arvestada, et hooldemasinast eespool olev tee võib olla hooldamata. 

Ilmaprognoosi kohaselt on esmaspäeval pilves ilm. Lääne poolt tulev lumesadu ja tuisk laienevad päeval üle Eesti. Tihedamat sadu on oodata Lääne- ja Põhja-Eestis. Saartel sajab ka lörtsi ja on jäävihma oht. Õhu- ja teetemperatuur jääb mandril miinuspoolele, saartel ja läänerannikul kõigub nulli lähedal.

Teeolud muutuvad talvel temperatuuri kõikudes kiiresti ja liiklemiseks tuleb valida ohutu sõidustiil. Enne rooli istumist saab hetkel valitsevaid tee- ja sõiduolusid vaadata aadressil tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles