Virumaa Teataja fotograaf on üks aasta pressifoto konkursi nominente

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Narva tanki teisaldamine. Tank on teel Narvast Tallinna, Padaorus tervitavad inimesed teisaldajaid sinimustvalge lipuga. 
Narva tanki teisaldamine. Tank on teel Narvast Tallinna, Padaorus tervitavad inimesed teisaldajaid sinimustvalge lipuga. Foto: Marianne Loorents

Eesti Pressifotograafide Liidu ja Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii koostöös Canoni ja Overall Pro Shopiga valis 1028 foto seast mulluse aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Uudisfoto kategoorias on üks nominente Virumaa Teataja fotograaf Marianne Loorents.

Parima uudisfoto tiitlile konkureerisid Marianne Loorentsi foto "Punatank ja sinimustvalge", kus Viimsi sõjamuuseumisse teel olnud Narva punatankile lehvitatakse Padaorus sinimustvalget lippu, Argo Ingveri (Delfi/Delfi Meedia) foto "Kallis, meie maja taga põleb!" ja Dmitri Kotjuhi (Postimees) "Must päev", kus Ukrainas hukkunud 11-aastase Anastassija vanemad küsivad, millal lõpeb see, et meie lapsed peavad surema. Anastassija hukkus, kui eramaja tabas venelaste õhutõrjerakett С-300.

Žürii esimees oli Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi. Eestist olid fotosid hindamas fotoajakirjanik Raul Mee ja ajakirjanik Mari Mets. Välismaised žüriiliikmed olid seekord  Leedu relvajõudude fotograaf Ieva Budzeikaitė ja vabakutseline spordifotograaf Mikus Klavins.

Võitjad tehakse teatavaks pressifoto näituse avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles