President Alar Karis on CADrina patroon

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kadrina Keskkooli 10. klassi õpilane Maris Piispea annab üle kutse presidendile. Presidendi kõrval seisab 12. klassi noormees Markus Nõlvak, kes tutvustas külalisele koolimaja.
Kadrina Keskkooli 10. klassi õpilane Maris Piispea annab üle kutse presidendile. Presidendi kõrval seisab 12. klassi noormees Markus Nõlvak, kes tutvustas külalisele koolimaja. Foto: Ain Liiva

Kadrina keskkoolile au ja kuulsust toonud joonestusvõistlus CADdrina toimub tänavu 17. märtsil. Võistluse patroon on Eesti president Alar Karis.

Kadrina keskkooli õpilased palusid presidenti CADrinale patrooniks juba mullu sügisel, kui ta oma Lääne-Virumaa visiidi ajal väisas ka kooli. Kadrina keskkooli direktor Krõõt Nõmmela-Mehide rääks, et õppeaasta alguses pöördusid meediaklassi õpilased õpetaja Rein Siku eestvedamisel presidendi poole ja kutsusid ta külla ning oktoobris külastaski president kooli ja osales meediatunnis, mille õpilased ise pidasid.

Koolirahvas tegi presidendile ettepaneku hakata joonestusvõistluse "CADrina 2023" patrooniks. "Kutse luges ette ja andis üle meie 10. klassi õpilane Maris Piispea," ütles Nõmmela-Mehide ja märkis, et riigipea ei vajanud mõtlemiseks aega, vaid oli kohe nõus.

Presidendi osalemine "CADrina 2023" patroonina annab ettevõtja, Kadrina hariduskogu looja Juhan Viise sõnul ühiskonnale selge signaali, et inseneriharidus on meie riigi jaoks prioriteetne valdkond. "Me ise teame, et ajame Kadrinas Eesti jaoks õiget ja vajalikku asja. Tore, et oleme oma sõnumiga Eesti vabariigi presidendini jõudnud! Loodetavasti jõuab see sõnum juba lähitulevikus ka riigi eelarve tegijateni," rääkis Viise, kelle ideest​ CADrina 2010. aastal sündis.

CADrina patroon oli üheksa aastat endine minister Marko Pomerants. "Mul on kauaaegse võistluste patroonina hea meel, et patrooni latti pole alla lastud ja nüüd on selleks leitud lausa president Karis. Tundub, et ka seekord ei saa midagi valesti minna. Soovin korraldajatele ideid ja entusiasmi jätku," ütles ta.

Pomerantsi sõnul tähendab võistlus CADrina​ tõelist järjepidevust. "Ülesandeid võib põhimõtteliselt välja mõelda lõpmatult – selle poole pealt ei ole muret. Korraldusmeeskonna poolelt tähendab see konkreetsete inimeste panust. Küsimus on, kui kauaks neis jätkub eestluse elujõudu ja kui pikalt on võimalik toetajaid kaasa saada. Igatahes on Kardina koolil panus selles, et Eestis oleks inseneride järelkasvu."

Marko Pomerantsi enda pojadki on insenerid, ka on eksminister varem olnud aastaid Kardina elanik. Lisaks Pomerantsile on patroonina CADrina võistlust külastanud Tõnis Lukas, Ene Ergma ja Mart Noorma.

CADrina on aastatega kasvanud festivali mõõtu ettevõtmiseks, kus lisaks sellele, et võisteldakse joonestamises, peetakse põhikooliastmele suunatud robootikat propageeriv robotivõistlus, korvpallivõistlus CADcup ja korraldatakse "Innovatsioonilabor", mis on nüüdisaegseid tehnoloogilisi võimalusi tutvustav töötubade programm õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles