Revin Grupp alustas Tapa sõjaväelinnakus raskerelvade töökoja ehitust

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Relvade remondihall Tapa sõjaväelinnakus.
Relvade remondihall Tapa sõjaväelinnakus. Foto: Kaitsevägi

Möödunud aasta lõpus alustati Tapa sõjaväelinnakus uue raskerelvade töökoja ehitust, edastas riigi kaitseinvesteeringute keskuse pressiteenistus. Tegemist on kaua oodatud töökojaga, kus hakatakse tegema suuremahulisi raskerelvade hooldus- ja remonttöid. Töökoda hakkab ehitama Lääne-Viru firma Revin Grupp.

Lepingu töökoja ehituseks sõlmis riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) möödunud aasta sügisel ja lepinguliste tööde kogumaksumus koos käibemaksuga on ligikaudu 4,7 miljonit eurot.

"Kaitseväe relvastusse on viimastel aastatel lisandunud mitmeid uusi relvasüsteeme, sealhulgas liikursuurtükid K9 Kõu ja uued miinipildujad," ütles Valdo Veski, kolonelleitnant kaitseväe toetuse väejuhatuse ülema ülesannetes. "Koos relvastuse vallas toimunud arengute ning uute relvasüsteemide saabumisega lähiaastatel on äärmiselt oluline kasvatada ka kaitseväeüleselt võimekust raskerelvastuse hoolduseks ja remondiks. Ehitatav töökoda annab meile just vajaliku unikaalse võime ning tagab jätkusuutlikkuse ka tulevikuperspektiivis." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles