Juhtkiri: liikluses otsustab kiirus

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Käesolev talv on kinkinud inimestele palju lund ja talverõõmud, aga ka libeduse ja rasked teeolud. Kui autojuht lõpetab sõidu kraavis, tahaks midagi või kedagi süüdistada. Rehve? Need on endale teadaolevalt ju korralikud. Kaasliiklejaid? Aga kui keegi neist ei eksinudki liiklusreeglite vastu? Siis jääb üle süüdistada talvist teed ja teehooldajaid.

Mõistagi saab alati nuriseda. Eriti siis, kui tee on nii lumine, et autojuht peab vaid oletama, kus lõppeb teeserv ja algab kraav. Paraku on maanteede äärest mingil põhjusel kadunud tuisutõkked, ka ammu istutatud tuisutõrjehekid hakkavad tasapisi kuivama. Tuisu ajal on neist aga palju abi – äkki peaks taastama? Sahamehed ei saagi kogu aeg kõikjale jõuda, aga näiteks eile hommikul olid Lääne-Virumaal kõrvalteedel ikka väga suured tuisuvallid. Pimedas on need eriti ohtlikud – kurvi taga võib olla kõrge hang, samas pole välistatud, et keegi ka vastassuunavööndist tulemas on.

Eks see üks igavene teema ole. Isegi kui teehooldajatele saab midagi ette heita, siis viimane otsus liikluses tuleb ikkagi autojuhil endal vastu võtta. Milline kiirus valida? Kas möödasõit sooritada või mitte? Kas üldse liiklusesse minna, kui ei ole vältimatu vajadus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles