Mure kasside pärast ajas loomakaitsjad tegudele

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Põllumajandus- ja toiduameti spetsialist Hagbard Räis piilub majja, kus loomakaitsjate arvates elavad äärmiselt halbades tingimustes varjupaiga kassid. 
Põllumajandus- ja toiduameti spetsialist Hagbard Räis piilub majja, kus loomakaitsjate arvates elavad äärmiselt halbades tingimustes varjupaiga kassid. Foto: Marianne Loorents

Toolse metsade vahel peetav kodutute kasside varjupaik on huviorbiidis loomakaitsjatel, kes soovivad vabastada väidetavalt halbades tingimustes hoitud kiisusid. Varjupaiga perenaise sõnul on tegu alusetu laimuga, mille on põhjustanud tüli päranduse pärast.

Esmaspäeva hommikul olid varjupaiga hoovis Vinni vallas tegutseva loomakaitseühingu MTÜ Käpa Abi vabatahtlikud Hannes Meristu, Isabell Reskov ja Helen Ilves. Varjupaiga perenaine Malve Tooming oli nädalavahetusel toimetatud terviserikkega haiglasse. Meristu sõnul olid nad vihje saanud majas käinud kiirabitöötajatelt, kes olid rääkinud, et majas elavad lisaks kassidele juba vaglad.

Kuna maja oli esmaspäeval tühi, ei söandanud vabatahtlikud sisse astuda, vaid ootasid põllumajandus- ja toiduameti (PTA) esindaja saabumist. Siiski panid nad üles väikesed puurid hoovi peal ringi jooksvate kasside püüdmiseks. “Kaks oleme kätte saanud, aga paljud on kuuris,” ütles Meristu, kes lubas kassid edasi viia kliinikusse tervisekontrolli. Tema sõnul pidavat ka elumajas viibima veel vähemalt 15 nurrumootorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles