Spordikeskuse spordirada võtab keele vestile

Merly Raudla
Copy
Foto: Mati Metsjõe

Esmaspäeval Rakvere spordikeskuses avatud sisespordirada on vaid 200 meetrit pikk, kuid selle läbimine võtab ka sportlikul inimesel otsaesise leemendama. Võib kindel olla, et järgmisel päeval on lihased valusad.

Rakvere spordikeskuse direktor Ave Sats sõnas raja avamisel, et läbi mitme korruse looklev spordirada on kõikidele jõukohane. See annab Satsi sõnul õpetajatele kehalise kasvatuse tunnis vaheldust ning treenerid saavad saalist korraks välja tulla ja üldkehalist treeningut teha. "Luban, et homme on mingid kohad valusad," sõnas spordikeskuse juht ja lisas, et kui rada iga nädal kolm korda läbi teha, pole muud kuukaarti vajagi.

Rada algab kohe kohviku vastast trepijooksuga. Endine kergejõustikutreener, spordikeskuse hooldustehnik ja terviseraja kujundaja Ergo Kilki tõdes, et trepijooks ongi soojendus. Kes aeg-ajalt trenni teeb, läheb trepist ludinal üles ning hakkab kohe järgmist ülesannet otsima. Tribüünide otsaseinal olev juhend ütleb, et nüüd on aeg teha harki-kokku hüppeid. Korduste arvu pole märgitud ning igaüks saab endale sobiva koormuse ise valida. Raja avamisele kogunenud keskuse töötajad vehkisid igatahes rõõmuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles