Rakvere Galerii 25 Haprast akvarellist skandaalse aktimaalini

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tiiu Veersalu akvarellil ja 25. tegevusaastat tähistavas Rakvere Galeriis vaatavad teineteisega tõtt väsimatud kunstivedurid Raivo Riim ja Riho Hütt.
Tiiu Veersalu akvarellil ja 25. tegevusaastat tähistavas Rakvere Galeriis vaatavad teineteisega tõtt väsimatud kunstivedurid Raivo Riim ja Riho Hütt. Foto: Ain Liiva

Riho Hütt, Rakvere Galerii kuraator, turnib sinisel toolil, galerii teine eestvedaja Raivo Riim hoiab maali. Hütt seob nööriotsa laealuse toru külge, haarab püksitaskust käärid, napsab nööri pikkuse õigeks, sõlmib teisega otsad kokku. Veerand sajandit maale seinale seadnud sõrmed teavad, kuidas asi käib.

Mõõdulinti ega loodi pole. Pole kunagi olnudki. Rakvere Galeriis on kombeks usaldada kätt, silma ja paremat äratundmist nii teoste näituseks seadmisel kui ka kunstnike valikul. “Rakvere Galeriisse kutsutakse, siia ei saa niisama näitust tegema,” ütleb Raivo Riim ja takseerib seinale pandud maali. “Aknapoolset serva ülespoole! Ei, palju sai. Natuke tagasi, veel natuke. Nüüd on hästi!”

Raivo Riim ja Riho Hütt seavad Rakvere Galeriis üles näitust, mille pealkiri
hüüatab üllatunult: “25 juba!”
Raivo Riim ja Riho Hütt seavad Rakvere Galeriis üles näitust, mille pealkiri hüüatab üllatunult: “25 juba!” Foto: Ain Liiva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles