Kadrina rahvamaja ehib kolapõhine kaunis disainvalgusti

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kadrina rahvamajas loob meeleolu uus-vana disainvalgusti.
Kadrina rahvamajas loob meeleolu uus-vana disainvalgusti. Foto: Ahto-Lembit Lehtmets

Vana kola paneb Kadrina kultuurijuhil ja rahvamaja hingel Ahto-Lembit Lehtmetsal, kes on tegutsenud ka filmikunstnikuna, mõtte lendama ja käed sügelema. Üle poole sajandi vanast rahvamaja lambikuplist valmis elegantselt efektne disainvalgusti.

"Läks nii, et kombineerisime rahvamaja lava remondist üle jäänud juppidest kokku ühe igati nägusa disainvalgusti, ja suure tõenäosusega teeme mõned veel. Või noh, õigemini juba töö käib," ütles Ahto-Lembit Lehtmets, kui koonusekujulise kupliga lamp, mille elektrilahenduse tegi Meelis Stern, helendama lõi. "Igatahes on see võluvalt lihtne ja võiks öelda isegi, et elegantne. Jala päritolu ei tea, aga üllataval kombel sobis see nii proportsioonilt kui ka näiteks poldikeermelt täpselt kupliga."

Kultuurijuhi sõnul võib kuppel pärineda möödunud sajandi kuuekümnendatest aastatest. "Kaks sellist rippusid rahvamaja laes, peites endas 500-vatist pirni. Ju kütsid tuba rohkem, kui valgust andsid. Täna on kogu lava töövalgus vähema võimsusega kui see üks pirn ja valgust jagub märksa rohkem," rääkis Lehtmets. Ta lisas, et teinegi kuppel on juba uue elektrisüsteemiga varustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles