Astuti esimene samm viienda meeste tantsupeo poole

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnajuhtid ja meeste tantsupeo korraldajad pidasid koostöönõu.
Rakvere linnajuhtid ja meeste tantsupeo korraldajad pidasid koostöönõu. Foto: Kristel Mänd

Täna kohtusid Rakvere linnajuhtidega meeste tantsupeo korraldajad, et rääkida viienda meeste tantsupeo ettevalmistustest ja koostööst peo korraldamisel. Tantsupidu toimub plaanide kohaselt 2026. aasta suvel Rakveres.

Rakvere linnapea Triin Vareku sõnul tähistab Rakvere linn 2026. aastal Tarvanpää esmamainimise 800. aastapäeva. "Erinevate juubeliürituste raames on suur rõõm, et toimub ka viies meeste tantsupidu. Kindlasti on plaane ja kokkuleppeid õige aeg juba nüüd teha, et koostöö oleks positiivne ning sujuv. Põnevusega jään uut etendust ootama," rääkis linnapea.

Meeste tantsupeo peaprodutsendi Madis Orava sõnul on Eesti rahvatantsukeskusel heameel tõdeda, et linnavõim Rakveres koos volikogu kultuurikomisjoniga on igati valmis jätkama meeste tantsupeo traditsiooni toetamisega, eriti praegusel suurte muutuste ajajärgul.

"Viies meeste tantsupidu saab olema eriline juba seepärast, et 2026. aastal möödub 20 aastat esimesest peost ja seega on meie üritus kinnistumas eesti rahvakultuuri pärandisse," märkis Orav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles