Toolse varjupaiga perenaine: “Annetusi ma enam ei küsi”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Toolse kasside varjupaiga hoovis redutav nurrumootor. Perenaise sõnul pole hoovis liikuvad loomad tegelikult varjupaiga kassid.
Toolse kasside varjupaiga hoovis redutav nurrumootor. Perenaise sõnul pole hoovis liikuvad loomad tegelikult varjupaiga kassid. Foto: Marianne Loorents

Toolse kasside varjupaigaga seonduv on kirgi kütnud nädala algusest saadik. Loo tausta paremaks mõistmiseks rääkisime veel mitme inimesega, kes meenutavad varjupaiga kuldaegu hea, isegi väga hea sõnaga.

Põllumajandus- ja toiduameti spetsialistid jõudsid pärast teisipäevast inspekteerimist arusaamale, et muretsema paneb rohkem inimese kui loomade olukord ja seetõttu oleks mõistlik lasta loomakaitsjatel kassid enda hoolde võtta. Lõplikult peab selleks siiski loa andma nende perenaine Malve Tooming ise.

MTÜ Käpa Abi asutaja Hannes Meristu ütles eile, et kõiki kasse sealt ära viia ei olegi võimalik, kuna neid pole kuhugi paigutada. Meristu sõnul on tema soov parandada Malve Toominga ja tema kiisude elutingimusi. Pärast loo avalikuks tulemist on temaga ühendust võtnud teisi vabatahtlikke ja soovinud teda selles aidata. “Arutasime paari sõbraga. Peame aitama elamise korda teha ja tahaksime talle tuua sinna voodi, selleks peab olema tema kirjalik nõusolek,” ütles Meristu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles