Kohalikud ettevõtjad tegid Rakvere linnuse loomadele kingituse

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnusele annetati heina terveks hooajaks ja põhku veelgi kauemaks. Pildil on esimese heinalaadungi saabumine.
Rakvere linnusele annetati heina terveks hooajaks ja põhku veelgi kauemaks. Pildil on esimese heinalaadungi saabumine. Foto: Lyan Luik

Rakvere linnuses on praegu 16 looma, kes kõik vajavad iga päev heina ja põhku. Käesolevaks talvehooajaks tulid aga varud kätte suisa muidu – õla panid alla maakonna põllumajandusettevõtted Golden Fields Factory ja Lepna Ehitus.

Hooaega arvestatakse suve lõpust, kui Vallimäe nõlvadelt rohtu enam nosida ei saa, kuni kevadeni, mil see taas võrsuma hakkab. Just sel perioodil vajavad loomad söögiks heina, ja mitte vähe. Loomade talitaja Lyan Luik tegi kõikide loomade heinanosimise põhjal väikese varuga arvutuse ning asus juba eelmisel suvel otsima kohta, kust tellida 15 tonni heina.

Samuti on loomadel tarvis natuke väiksemas mahus põhku ehk nisu-, odra- ja rukkivartest teraviljajääki. Heinast väiksema toiteväärtusega põhk sobib mõnele loomale ka söögiks, kuid põhiliselt kulub see allapanuks. Luik meenutas, et sügisel manala teed läinud linnuse staaristaatuses eesel Mickens sõi lisaks heinale isukalt odrapõhku. Uut eeslit on tal plaanis otsima hakata alles märtsikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles