Estoloppeti uus hooaeg algab juba sel laupäeval Viru maratoniga

Merly Raudla
Copy
Kui tavapäraselt on Viru maratoni sõidetud kahel 21 km pikkusel ringil, siis seekord on maratoni distantsi pikkuseks kas kaks 12 või kolm 8,7 km pikkust ringi.
Kui tavapäraselt on Viru maratoni sõidetud kahel 21 km pikkusel ringil, siis seekord on maratoni distantsi pikkuseks kas kaks 12 või kolm 8,7 km pikkust ringi. Foto: Marianne Loorents

Estoloppeti uue hooaja avastart toimub sel laupäeval, 28. jaanuaril, mil toimub 37. Viru maraton. Keeruliste lumeolude tõttu sõidetakse maraton seekord kas 8,7 kilomeetri või 12 kilomeetri pikkusel ringil.

Kui tavapäraselt on Viru maratoni sõidetud kahel 21-kilomeetrisel ringil, siis seekord on maratoni distantsi pikkuseks kas kaks 12-kilomeetrist või kolm 8,7-kilomeetrist ringi. "See tähendab, et seekordse maratoni kogupikkuseks on umbkaudu 26 kilomeetrit, olenevalt laupäevastest lumeoludest. Maratoni lühike distants on ühe ringi pikkune," rääkis 37. Viru maratoni peakorraldaja Tarmo Kärdi, lisades, et täpsemalt saab sellest teada anda neljapäeval, kui temperatuur on uuesti miinuspoolele langenud. Praegu on rajapõhi valmis, kuid vahepeal peaks ilmateate kohaselt sadama lund veel juurde ning peale seda lubas sula.

Peakorraldaja sõnul toimuvad laupäeval Mõedakal ka lastesõidud. "Kui eelmisel aastal kimbutasid meid COVID-19 seotud piirangud, siis tänavu lisavad korraldusele vürtsi keerulised lumeolud," nentis Kärdi. Kuna suusasõbrad on Estoloppeti uut hooaega juba pikalt oodanud, on maratonile registreerijaid hetkel tublisti üle 150 koos lastega ning huviliste arv korraldaja sõnul aina kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles