Haljala vald purjetab liitumise järel tormide keskel

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Vasakult Haljala valla kommunikatsioonijuht Kent Kerner, vallavanem Anti Puusepp, arendus- ja kogukonnaspetsialist Anneli Kivisaar ning kultuuri- ja vabaajakeskuse juht Urmas Lindlo.
Vasakult Haljala valla kommunikatsioonijuht Kent Kerner, vallavanem Anti Puusepp, arendus- ja kogukonnaspetsialist Anneli Kivisaar ning kultuuri- ja vabaajakeskuse juht Urmas Lindlo. Foto: Siim Mihailov

Suured muutused tekitavad rahvas ja võimuesindajates vastakaid arvamusi ning valdade ühinemisega kohanemine võtab vallaesindajate sõnul pea kümnendi. Haljala vald on ümber korraldanud sotsiaalosakonna, majandusvaldkonna ja nüüd on järg kultuuri käes.

Haljala valla arendus- ja kogukonnaspetsialisti Anneli Kivisaare sõnul võtab valdade ühinemise järgne lõimumine aega kaks valimisperioodi. Vihula ja Võsu vald liitusid teadupärast 1999. aastal ning Haljala vald Vihula vallaga 2017. aastal. “Peale liitumist seitse-kaheksa aastat hiljem tundus, et tegemist on ühe omavalitsusega,” rääkis Kivisaar.

Arendus- ja kogukonnaspetsialisti hinnangul oli rannikuäärsete alade liitumine mõnevõrra lihtsam, sest oldi ühesuguses kultuuriruumis: meri, rand, suvitajad, rahvuspark. Kivisaare sõnul oli ühendavaid lülisid tollal palju rohkem, aga viimane liitumine oli teistsugune kogemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles