Viru Sõna ⟩ Põhjalik ülevaade Rakvere eraautodest aastal 1933

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere notar Hans Laheste sõitis 1933. aastal ringi sport­autoga Erskine, mille väärtus oli 4000 krooni ümber. 1930. aastatel toodetud Ford T raamile paigaldatud Erskine nägi välja selline, kuid esines ka teisi versioone, nii et pole teada, kas notarihärrale kuuluv auto just täpselt niisugune oli.
Rakvere notar Hans Laheste sõitis 1933. aastal ringi sport­autoga Erskine, mille väärtus oli 4000 krooni ümber. 1930. aastatel toodetud Ford T raamile paigaldatud Erskine nägi välja selline, kuid esines ka teisi versioone, nii et pole teada, kas notarihärrale kuuluv auto just täpselt niisugune oli. Foto: Rain Vaikla erakogu

Sel korral põikab Viru Sõna rubriik ajas tublisti tagasi. Praegu kurdetakse, et ajakirjandus nuhib liialt inimeste järel, aga ega Virumaa Teataja 1933. aastal tagasihoidlikum olnud – ajaleht võttis kätte ja luges üles kõik Rakvere erautod koos nende hindade, välimuse ja tehniliste parameetritega. Isegi see pandi kirja, kelle autod kõige sagedamini katki lähevad.

Autosid oli 1933. aastal Rakveres muidugi natukene rohkem kui allolevas loetelus kirjas, aga eraisikutele kuulunud neljarattalised loeti Virumaa Teatajas

14. oktoobril 1933 ilmselt kõik üles. Alljärgnev on toonane artikkel pisut lühendatud kujul, kirjaviis on muutmata. Teksti vahendamisel oli abiks internetiportaal Eesti Antiikautode Galerii, mida veab eest Rakverest pärit Rain Vaikla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles