Ennetus on parem kui tagajärgedega võitlemine

Copy
Maido Nõlvak.
Maido Nõlvak. Foto: Erakogu

Olen enamiku oma teadlikust elust pühendanud inimeste aitamisele, seda nii kutsealast kui ka vabatahtlikku tööd tehes. Minu kindel veendumus on, et valdkondadeülene ennetustöö ja kriisideks valmistumine on riiklikult olulised teemad.

Kui inimene ei ole sotsiaalselt abivajaja, kui tal on olemas sotsiaalsed oskused ja vaimne tervis on korras, siis ta suudab tagada ka kogukonna turvalisust, osaleda riigikaitsel ja olla täisväärtuslik pereliige ja töötaja. Viimased kolm aastat olen oma ettekannetes ja tegevustes seda mõtet kandnud. Seetõttu on mul eriti hea meel, et sotsiaaldemokraadid võtsid selle mõtte oma juhtlauseks, mis kõlab lühendatult: “Toimetulek on julgeolek.” Riigipoolne ennetusvaldkonna rahastamine peab kasvama ning projektipõhisuselt tuleb liikuda eelarvepõhisele rahastusele.

Pean valdkondadeülest ennetustööd väga oluliseks. Ennetada on alati odavam ja tulemuslikum kui tagajärgedega võidelda. Rakvere vallas tundsime kaks aastat tagasi puudust spetsialistist, kes oleks sotsiaaltöötajatele, lastekaitsele, haridus- ja noorsootöötajatele käepikendus ning aitaks kõndida inimeste probleemidest sammu ees. Nii sai loodud valla struktuuri ennetustöö spetsialisti ametikoht. Nüüdseks on see töökoht ennast igati õigustanud ja soovitan seda kõigile omavalitsustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles