Matemaatikaõpetaja kogub suusamaratonisarja templeid

Merly Raudla
Copy
Muidu Ebavere radadel treeniv Tauno Ojasaar sai tunda, kuidas on rühkida 1450 meetri kõrgusel Dolomitenlaufil.
Muidu Ebavere radadel treeniv Tauno Ojasaar sai tunda, kuidas on rühkida 1450 meetri kõrgusel Dolomitenlaufil. Foto: Erakogu

Väike-Maarja gümnaasiumi õpetaja Tauno Ojasaar on hakkaja harrastussportlane, kes võttis üle kümne aasta tagasi pähe, et tahab välja teenida suusamaratonide sarja Worldloppet tiitlimedali. Selleks tuleb tal läbida sarja kümme suusamaratoni, kusjuures üks neist ookeanitaguses riigis.

Viimase medali ja templi teenis mees nädalavahetusel Austrias, kui osales Dolomitenlaufi maratonil. Tegelikult sõitis Tauno Ojasaar kahel päeval lausa kahel maratonil ning sai templi nii pikemate kui ka lühemate suusavõistluste passi. Esmalt soovib mees täita pikemate sõitudega seotud eesmärgi. See on juba peaaegu käeulatuses, sest kümnest vajalikust on kaheksa templit olemas. Seni on Ojasaar võistlemas käinud vaid Euroopas. Tiitli saamiseks tuleb üks maraton ette võtta ookeani taga.

Väike-Maarja gümnaasiumis füüsikat, keemiat ja matemaatikat õpetav Ojasaar meenutas, et Worldloppeti sarja esimese sõidu tegi ta koos sõbra Koit Põldmaaga 2010. aastal Rootsis. 90-kilomeetrise katsumuse järel suusahuvi ei raugenud. Vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles