Talvine lõpusõda pani sisekaitseakadeemia kadetid proovile

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Sisekaitseakadeemia kadetid pidasid Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul kombineeritud päästeõppuse ehk talvise lõpusõja.
Sisekaitseakadeemia kadetid pidasid Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul kombineeritud päästeõppuse ehk talvise lõpusõja. Foto: Egon Bogdanov

Täna lõppes Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul neli päeva kestnud kombineeritud päästeõppus ehk talvine lõpusõda, kus päästjad ja meeskonnavanemad said esimest korda ühtse meeskonnana tegutseda erinevate õnnetusjuhtumite puhul.

Harjutusest võtsid osa ka kadetid politsei- ja piirivalvekolledžist ning meedikud Tartust. Kokku osales lõpusõjas pea 120 inimest.

"Lõpuharjutusel luuakse kadettidele võimalikult reaalsuselähedasi ohuolukordi, mida võib tulevikus tööülesannete täitmisel ette tulla," selgitas sisekaitseakadeemia päästekolledži direktor Jaanis Otsla. "Kadettidel tuli kustutada tuld, anda esmaabi, tegutseda tulekahju, liiklusõnnetuse ja veeõnnetuse korral, kõrvaldada ohtlike ainetega juhtunud õnnetuse tagajärgi ning dokumenteerida toimunut. Kombineeritud harjutuste eesmärk on õpilaste praktiliste oskuste kinnistamine ja kontroll ning võimalikult reaalsuselähedase ja tõetruu pildi kujundamine päästeteenistuse igapäevasest tööst ja tegevusest," lisas Otsla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles