Laena kõnet, Vanemuine: miks ja kuidas annetada oma kõnet?

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Postimehe mulluses otseülekandes räägiti kõne annetamisest lähemalt. Fotol on vasakult MKM-i riigi andmete valdkonna juht Ott Velsberg, poeet Jürgen Rooste ja saatejuht Brent Pere.
Postimehe mulluses otseülekandes räägiti kõne annetamisest lähemalt. Fotol on vasakult MKM-i riigi andmete valdkonna juht Ott Velsberg, poeet Jürgen Rooste ja saatejuht Brent Pere. Foto: Sander Ilvest

Eesti keele kõnelejaid kutsutakse üles veebruaris annetama oma kõnet, et arendada kõnetuvastuse lahendusi. Oma kõnet on juba annetanud pea tuhat inimest, seda saab teha igaüks, tarvis on vaid nutitelefoni või toimiva mikrofoniga arvutit.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) koostöös riigi infosüsteemi ametiga kogub mittetulundusliku kampaania raames kõneandmeid, mida on võimalik kasutada nii Eesti teadusasutustel kui ka era- ja avaliku sektori organisatsioonidel teenuste parandamiseks või uute loomiseks.

Projekti "Anneta kõnet" käigus on kõigil täisealistel eesti keelt kõnelevatel inimestel võimalus annetada oma kõnet ning panustada seeläbi eesti keele säilimisse ja kõnetehnoloogia kiiremate lahenduste jõudmiseni meie igapäevaellu. Oma kõnet on oodatud annetama nii eesti keelt emakeelena, eesti keelt võõrkeelena kui ka mingit eesti murdekeelt kõnelevad inimesed. Kõne annetamiseks tuleb minna kampaania kodulehele, valida teema, vajutada salvestusnuppu ja alustada rääkimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles