Bassivirtuoos Mihkel Mälgand: "Mediteerimiseks ei pea rätsepaistes padja peal hõljuma"

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mihkel Mälgand.
Mihkel Mälgand. Foto: Ain Liiva

Jutud liikusid, et hinnatud basskitarrist ja kontrabassist Mihkel Mälgand on tagasi oma kodulinnas Rakveres. Jah, mullu juunikuus teatas muusik oma suhtest kirjaniku ja joogaõpetaja Pamela Maraniga. Just viimase kaunis kodus ma virtuoosiga kohtungi, et rääkida muusikast ja elust laiemalt.

Mihkel Mälgand kolis Rakverest Tallinnasse 15-aastaselt ning käis järgnevatel aastakümnetel siin vaid kiirkülastustel ema juures. Viimased pool aastat on olnud tal mahti vanu radu uuesti avastada.

“Kõige meeldivam ongi see totaalne muutus Pikal tänaval,” ütleb Mihkel ja viipab aknast välja. Sama tänavat pidi jalutas ta lapsena kultuurimaja lauluringi, kuid tollal oli see olnud õudne katsumus. “Majad olid räämas ja koledad, pimedad hoovid ja tondilossid. Aga täna on see täielik pärl siin linnas,” kiidab ta uskumatut miljöömuutust. Silmakriipivaid muutusi kodulinnas ei oskagi ta esile tuua. Möönab hoopis, et linnakujunduses on astutud julgeid samme. “Aga võrreldes selle pildiga, mida ma mäletan, läheb täna kohati orienteerumine sassi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles