Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskuse arhitekte tabas auhinnasadu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus.
Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus. Foto: Marianne Loorents

Tallinna muusika- ja balletikoolis jagati 28. jaanuaril arhitektuuriauhindu. Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskuse arhitektid pälvisid Eesti Kultuurkapitali peapreemia ja aastapreemiad Eesti Arhitektide Liidult ning Eesti Sisearhitektide Liidult.

Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus osutus Eesti arhitektuuripreemiate jagamisel laureaadiks lausa kolmel korral. Uus õppehoone pälvis peapreemia Eesti Kultuurkapitalilt ja aastapreemiad Eesti Arhitektide Liidult ning Eesti Sisearhitektide Liidult. Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskuse arhitekt on Joel Kopli (KUU arhitektid) ja sisearhitekt Kristel Jakobson (Haka Disain).

Auhinnatseremoonial võeti Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskuse olemus kokku ühe sõnaga, milleks on "koostöö". Arhitektide sõnul sobitati hoones suurepäraselt kokku puit- ja metallkonstruktsioonid ning tehnoloogia. Kõiki õpperuume saab eraldi kasutada ja samas on võimalik kogu maja üheks suureks tervikuks muuta. Arhitektuuris ja sisearhitektuuris domineerivad need materjalid, millega lapsed seal töötavad: puit ja metall. 

Auhinnatud said ka Tallinna muusika- ja balletikool, mille kirjeldamisel toodi esile, et hoonesse sisenedes tunneb pidulikkust, nagu siseneks teatrisse või kontserdimajja; Tallinnas Kadriorus asuv avalik lugemispaviljon "Valge leht", mille klaasist seinad loovad paviljonis kohaliku miljööga haakuva suvise ja verandaliku atmosfääri, ning Emajõe linnaujula, mille puhul toodi esile privaatsus, mille tekitavad liigendatud olemispesad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles