Töö- ja tehnoloogiakeskusel pole kasutajate sõnul vigu

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus tõi kolm preemiat.
Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus tõi kolm preemiat. Foto: Marianne Loorents

Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskusel, mille arhitektid Eesti arhitektuuripreemiate jagamisel auhinnalaua pooltühjaks tegid, pole kasutajate sõnul ühtegi viga. Küll aga napib seal ruutmeetreid – nende hulga olid määranud euroametnikud ja siin midagi muuta ei saanud.

Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus osutus Eesti arhitektuuripreemiate jagamisel laureaadiks lausa kolmel korral. Uus õppehoone pälvis peapreemia Eesti Kultuurkapitalilt ja aastapreemiad Eesti Arhitektide Liidult ning Eesti Sisearhitektide Liidult. Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskuse arhitekt on Joel Kopli firmast KUU Arhitektid ja sisearhitekt Kristel Jakobson Haka Disainist.

Auhinnatseremoonial võeti Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus kokku ühe sõnaga, milleks on koostöö. “Mulle meeldis, et arhitekt tegi minuga kui õpetajaga koostööd,” ütles töö- ja tehnoloogiakeskuse majajuht Martin Kink, kes hoones ka õpetajaametit peab. Tema sõnul küsis arhitekt nõu, kuidas teha nii, et hoone kasutajale hea oleks. Üheks suureks plussiks nimetas Kink hoone avatust ja läbikäidavust. Klassides liikumisel on kaks võimalust: saab välja eraldi uksest ja saab ka käia klassist klassi. Ruumi aitavad suuremaks muuta liigendseinad. “Tekib ühtne suur ruum, mida läheb vaja suuremate tööde puhul,” selgitas Kink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles