Kui ROK lubab venelased olümpiale, siis on tegemist eriliste jobudega

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eesti sportlased ei peaks tõesti poliitikute pärast kannatama ja neil oleks raske Pariisi olümpiamänge boikoteerida. Otsustava sammu peab tegema ROK, jättes Venemaa sportlased olümpiale kutsumata.
Eesti sportlased ei peaks tõesti poliitikute pärast kannatama ja neil oleks raske Pariisi olümpiamänge boikoteerida. Otsustava sammu peab tegema ROK, jättes Venemaa sportlased olümpiale kutsumata. Foto: Tairo Lutter

Kui Venemaa sportlased lubatakse 2024. aasta Pariisi olümpiamängudele, siis mina neid mänge ilmselt ei vaata. Või kui vaatan, siis ainult neid episoode, mille puhul olen kindel, et venelased ekraanil ei vilksata. Ühe tugitoolisportlase kaotus pole ROK-i jaoks muidugi märkimisväärne, sest neid ei huvita, mida üks tavaline rakverlane sellest organisatsioonist arvab. Aga seda peaks ROK-i härrad ja prouad ometi teadma, et vastava otsuse langetamisel läheksid nad vastuollu olümpiamängude kõige pühamate ideaalidega.

Müüdi järgi olevat Vana-Kreekas antiikolümpiamänge korraldama hakatud selleks, et rahvast sõjast säästa. Antiikolümpiamängude ajal tagasid kõige karmimadki sõjapealikud, et valitseks püha relvarahu ehk ekeheiria.

Omaaegne Rahvusvaheline Olümpiakomitee jättis 1920. aasta olümpiamängudele kutsumata Saksamaa ja Austria kui esimese maailmasõja süüdlased. Sama kordus teise maailmasõja järel – sõjasüüdlased jäeti kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles