Ain Kütt ja härra von Fock uurivad uut mõrvalugu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kolme kaardi mõistatus lahendatud, on krimikirjanik Ain Kütt sukeldunud uutesse mõrvajuhtumitesse, mis vapustavad Sagadi kanti ning mille juured ja niidiotsad ulatuvad ümberkaudsetesse mõisatesse.
Kolme kaardi mõistatus lahendatud, on krimikirjanik Ain Kütt sukeldunud uutesse mõrvajuhtumitesse, mis vapustavad Sagadi kanti ning mille juured ja niidiotsad ulatuvad ümberkaudsetesse mõisatesse. Foto: Ain Liiva

Ajaloolasest kirjanik ja RMK Sagadi mõisa muuseumi juht Ain Kütt lisas “Sagadi paruni mõrvalugude” sarja uue teose, kus 1830. aasta hiliskevadel päästetakse merehädalisi ja hoitakse ära vandenõu.

Nagu eelmisteski Ain Küti ajaloolistes kriminaalromaanides, paljastab sarja neljandas teoses “Kolme kaardi mõistatus” taas mõrvareid ja teisi kurikaelu Sagadi mõisahärra Paul Alexander Eduard von Fock, keda abistavad Annikvere mõisapreili ja Sagadi mõisavalitseja.

Ain Küti raamatute peategelane Paul Alexander Eduard von Fock, kes elas aastatel 1798–1884, on ajalooline tegelane. Romaanide mõrvalood on küll välja mõeldud, ent neisse on autori kinnitusel põimitud ka Virumaal tõesti aset leidnud sündmusi. Sagadi krimisarjas on varem ilmunud “Risti soldati mõistatus” aastal 2019, “Kuldse medaljoni mõistatus” aastal 2020 ja “Musta paguni mõistatus” aastal 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles