Mullu müüdi Lääne-Virumaal ligi 600 uut autot

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Selline nägi välja Rakvere Elke Auto esinduse plats 2020. aastal. Praegu tuleb Toyota Hiluxi mudelit oodata mõnel juhul kuni aasta.
Selline nägi välja Rakvere Elke Auto esinduse plats 2020. aastal. Praegu tuleb Toyota Hiluxi mudelit oodata mõnel juhul kuni aasta. Foto: Ain Liiva

Eelmisel aastal anti Eestis klientidele üle 20 426 uut sõiduautot, mida on 8,6 protsenti vähem kui 2021. aastal. Populaarseimad margid on jätkuvalt Toyota, Škoda ja Kia. Seda peegeldasid müügitulemused ka Lääne-Virumaal, kus müüdi mullu 593 uut autot.

Detsembrikuus näitas müük kogu Eestis kasvunumbreid ja ületas 2021. aasta detsembri müügi 11,9 protsenti. See oli aga suuresti seotud paljude mudelite pikkade tarneaegadega. Kuna aasta alguses ja keskel oli nõudlus hästi suur, esitati palju tellimusi, loovutada sai autod aga alles aasta lõpus, selgitas Rakvere Škoda esinduse müügijuht Karmo Aros.

Mullu müüdi Škoda Rakvere esindusest 162 autot, 2021. aastal oli tulemus umbes 30 auto võrra parem. Mudelitest läks kõige paremini kaubaks Octavia, ainult paari sõidukiga jäi maha Kodiac. Käesolevaks aastaks prognoose tehes oli Aros ettevaatlik, sest majanduses on jätkuvalt palju ettearvamatut. Umbes 10-protsendilist tõusu siiski nähakse. "Usume, et hiljemalt aasta teises pooles saame vanas rütmis tööd jätkata," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles