Lääne-Virumaal võetakse sihikule kaasaegse energiamajanduse edendamine

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
MTÜ PAIK noorteprojekt "Pandivere tuntuks läbi noorte digiloovuse" sai tunnustuse Brüsselis maaeluvõrgustiku ühenduselt.
Pildil vasakult Vinni valla noorsootöötaja Katrin Lepa, MTÜ PAIK juhatuse esimees Indrek Kesküla ja projektijuht Liisa Taul.
MTÜ PAIK noorteprojekt "Pandivere tuntuks läbi noorte digiloovuse" sai tunnustuse Brüsselis maaeluvõrgustiku ühenduselt. Pildil vasakult Vinni valla noorsootöötaja Katrin Lepa, MTÜ PAIK juhatuse esimees Indrek Kesküla ja projektijuht Liisa Taul. Foto: Indrek Kesküla

MTÜ-d Virumaa Koostöökogu ja PAIK said PRIA-lt kogukonna arendamiseks pea 75 000 eurot toetust, millega on plaanis edendada kaasaegset energiamajandust. Lisaks plaanib MTÜ PAIK muuta kodukandi toetusraha abil mõne iseloomuliku kunstiteosega meeldejäävamaks.

MTÜ Virumaa Koostöökogu ja partnerid MTÜ PAIK ja MTÜ Kirderanniku Koostöökogu viivad ellu koostööprojekti "Rohelised kogukonnad", mis on suunatud kaasaegse energiamajanduse edendamisele. MTÜ PAIK juhatuse liikme Indrek Kesküla sõnul on projekti fookuses piirkonna ettevõtjate, kooliõpilaste, kohaliku omavalitsuse töötajate ja ka MTÜ-de kaasamine ning koolitamine, et toimida targa kogukonnana energiamajanduse mõttes.

"Teemadeks on soojusmajanduse arengukavade järgimine ja täiendamine, hoonete energiatõhus renoveerimine, taastuvate energiaallikate kasutusele võtmine, energiaauditid ja energiamärgised. Üleminek elektritarbimises taastuvatele energiaallikatele aastaks 2030 saab toimida kõige paremini juhul, kui me kõik seda soovime ja ka sellest kasu saame. Ehk kuidas väärindada jäätmeid, mida kogukonnad võidavad tuule- ja päikeseparkidest, kuidas hoida väärtuslikku põllumaad ning metsa," rääkis Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles