Liitlaste lennukid harjutavad Eesti õhuruumis

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eurofighter Typhoon.
Eurofighter Typhoon. Foto: Joe Giddens/PA

Järgnevatel päevadel teevad Eesti õhuruumis lende, sealhulgas madallende, Ämari lennubaasis teenivad Saksamaa õhuväe piloodid hävituslennukitel Eurofighter Typhoon. Madallennud toimuvad madallennualadel ning mitte madalamal kui 152 meetrit.

Madallennud toimuvad 4. veebruaril ning 7. veebruarist 10. veebruarini Ida-, Edela-, Lõuna- ja Kesk-Eesti madallennualadel mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga) ajavahemikul kella 10–18. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest, kuid võimalusel püütakse asustatud alasid siiski vältida.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppusteks ja harjutusteks, sealhulgas madallendudeks, kindlad osad oma õhuruumist. Muu hulgas on Balti riikide valitsused eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks.

Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ja neid tehakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-iga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Eestis Ämari lennubaasis ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles