Aasta teo konkursi parimateks tunnistati vabatahtlikud

Copy

Läänevirulased valisid konkursil "Aasta tegu" parimaks ühisteoks Kadrina vabatahtliku päästekomando tiitli "Eliitkomando 2022" võidu eest ja parimaks isikuteoks Raivo Olevi ja Martin Tanningu eestvedamisel kuulivestide valmistamise ja saatmise Ukrainasse. 


Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) korraldatud konkursile "Aasta tegu" oli nomineeritud 11 ühistegu ning seitse isikutegu. Seekordne silmapaistvate tegude eest tunnustamine on järjekorras juba kahekümnes.​

Konkursi "Aasta tegu" lõputseremooniat sisse juhatades ütles VIROL-i juhatuse esimees Einar Vallbaum, et mõelgem koos, kuidas me saame olla tugevamad ja rohkem silma paista ning teha suuri asju, mis ei jääks varju ei Tallinnale ega Ida-Virumaale.

Konkursi parimaks ühisteoks tunnistati Kadrina vabatahtliku päästekomando saavutus – tiitli "Eliitkomando 2022" võit. Mullu septembris osales Kadrina vabatahtlik päästekomando esimese vabatahtlike meeskonnana päästeameti kutsemeisterlikkuse võistlusel "Eliitkomando 2022", kus saavutas tihedas rebimises esikoha. Päästekomandod võtsid mõõtu hoonetulekahju- ja tagalatööülesannetes. Kadrina vabatahtlike meeskonda kuulusid Erkki Aug, Jaanus Bremen, Tõnis Tael, Tauri Kivipõld ning Urmo ja Raido Nagel. Viimane neist ütles auhinna kättesaamise järel, et laureaadiks saamine oli talle suur üllatus. "Tore, kui inimesed märkavad ja meie tegemised neile korda lähevad," lausus Nagel.

Lisaks vabatahtlikule päästetööle on Kadrina vabatahtlik päästekomando silma paistnud Ukraina toetamisel. Nimelt on päästjad koos naissalgaga Ukraina sõja esimestest päevadest alates kogunud annetuseks riideid, pununud pritsumajas varjevõrke ja pakkunud Kadrina vallas elavatele ukrainlastele igakülgset tuge. Tähelepanuväärse pääste- ja vabatahtliku töö eest nimetati Kadrina vabatahtlik päästekomando ka Kadrina valla 2022. aasta tegijaks.

Ühisteo kategoorias saavutas teise koha Rakvere linna põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuse rajamine ning kolmanda MTÜ Spordisarjad korraldatud Lääne-Virumaa suusasari.

Konkursi "Aasta tegu" parimaks isikuteoks tunnistati Raivo Olevi ja Martin Tanningu eestvedamisel kuulivestide valmistamine ja saatmine Ukrainasse. Olev ja Tanning alustasid kuu aega peale Ukraina sõja algust Kadrina alevikus asuvas MTÜ Pariisi Moto garaažis kuulivestide tootmist. Eelmise aasta lõpu seisuga oli Olev koos Tanninguga Ukrainasse toimetanud 1500 valmis kuulivesti ning 500 kuulivestiümbrist. Olevi sõnul annetati mullu MTÜ-le Pariisi Moto ligi 600 000 eurot. 

Raivo Olev ütles auhinda vastu võttes, et selle tunnustuse taga on väga palju inimesi, kes on neid aidanud. "Tegelikult on Eestis neid inimesi väga palju, kes vääriksid tunnustust, ja seda ei saa rahas ega tegudes mõõta, vaid peab olema tahe ja Ukrainat peab aitama," rääkis Olev.

Läinud aasta detsembris alustasid Olev ja Tanning kampaania Facebookis, mille eesmärk oli koguda raha kümne öövaatlusseadme jaoks. Vajalikud 30 000 eurot saadi kokku kahe nädalaga ning öövaatlusseadmete tootja lubas toona üheteistkümnenda seadme kauba peale anda. Ukrainasse viidi seadmed selle aasta alguses.

Isikuteo kategoorias platseerus rahvahääletusel teisele kohale AS-i OG Elektra omaniku Oleg Grossi panus Ukraina riigi ja rahva toetamisel ning kolmandale Ülle Lichtfeldti võit saates "Tantsud tähtedega".

Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi andis tseremoonial üle ka aasta pressisõbra tiitli. Tänavu pälvis auhinna Lääne-Virumaa keskraamatukogu.

Mullu pälvis aasta ühisteo tiitli Sõmeru-Näpi piirkonda rahvaspordiväljaku rajamine, isikuteo kategoorias tõusis aga laureaadiks Epp Mäe naistemaadluses MM-il hõbemedali võitmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles