Elroni rongidel on hoog sees

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Ekspressrong sõidab Rakverest Tallinna ühe tunni ja viie minutiga ning Narva ühe tunni ja nelja minutiga.
Ekspressrong sõidab Rakverest Tallinna ühe tunni ja viie minutiga ning Narva ühe tunni ja nelja minutiga. Foto: Dmitri Kotjuh

Jaanuaris kasutas Elroni ronge mullu sama ajaga võrreldes pea veerandi võrra rohkem reisijaid: möödunud kuul sõitis rongiga 578 000 inimest.

Alates 23. jaanuarist hakkas kehtima uus sõiduplaan, mis tähendab, et varasema nelja väljumise asemel saab nüüd Rakverest Narva ja Tallinna suunas sõita viiel korral päevas. Elroni müügijuhi Ronnie Kongo sõnul saab lisaks teha mugavamaid ümberistumisi Tapal, et sõita Narvast kasvõi Tartusse. Näiteks on kolme graafikus oleva ümberistumisega reisi puhul Tapal ooteaeg alla kahekümne minuti. "Need aspektid on paljudele reisijatele väga olulised ja me juba näeme, et antud muudatuste mõju avaldub ka sõitude arvu kasvunumbris," rääkis Kongo.

Elroni rongidega tehti jaanuaris 578 000 sõitu, mis on 23 protsenti enam kui möödunud aastal. Kõige paremaid tulemusi näitavad Tartu, Narva ja Viljandi ekspressliinid. Kongo kommenteeris, et ekspressliinide kasutajate arvu kasv on ootuspärane. "Keskkonnasõbralikkuse ja usaldusväärsuse kõrval hindavad Elroni kliendid kõige enim just rongisõidu kiirust. Arusaadavalt täidavad just ekspressliinid seda eesmärki kõige paremini."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles