PPA soovitab enne tulude deklareerimist üle kontrollida dokumentide kehtivuse

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kui inimesel on olemas nõuetekohane foto, allkirjanäidis ja sõrmejäljed, siis võtab dokumendi taotlemine iseteeninduses aega vaid mõne minuti.
Kui inimesel on olemas nõuetekohane foto, allkirjanäidis ja sõrmejäljed, siis võtab dokumendi taotlemine iseteeninduses aega vaid mõne minuti. Foto: Arvo Meeks

Riigiasutused tuletavad meelde, et enne tulude deklareerimist tasub üle kontrollida dokumentide kehtivusaeg ja PIN-koodide olemasolu.

"Tulude deklareerimisega ei pea kiirustama, seda on võimalik teha kuni 2. maini," ütles maksu- ja tolliameti (MTA) e-büroo teenusejuht Britta Kase. "Kuid selleks, et deklareerimise ajaks oleksid kehtivad dokumendid ja PIN-koodid olemas, tuleks need juba praegu üle kontrollida ning vajadusel uuendada."

Kui ID-kaart on kaotanud kehtivuse, tuleb esmalt taotleda uus dokument politsei- ja piirivalveameti (PPA) iseteeninduses aadressil iseteenindus.politsei.ee. "Kui inimesel on olemas nõuetekohane foto, allkirjanäidis ja sõrmejäljed, siis võtab dokumendi taotlemine iseteeninduses aega vaid mõne minuti. Kui fotot, allkirja ja sõrmejälgi ei ole, saab neid tulla tegema PPA teenindussaali digikioskisse. Digikioski kasutamiseks ei ole vaja aega ette broneerida ja pärast kioskis toimingute tegemist saab jätkata dokumendi taotlemist iseteeninduses," rääkis PPA identiteedi ja staatuste büroo teenuse omanik Marit Abram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles