Kiri: kõige mõjukam on ämm

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Iga aasta alguses valitakse nii maakondades kui ka üle riigi möödunud aasta kõige mõjukamad inimesed. Vene ajal pandi tublimad autahvlile. Rakveres asus see Tallinna tänaval parteimaja vastas. Üks välismaalane arvanud, et need on need, keda politsei taga otsib, ja tundnud pildi järgi ära ühe tüübi – olevat teda näinud linnavalitsuses.

Taasiseseisvunud Eestis on mõjukamad olnud eri aastail väga erinevad inimesed. Ukraina sõja taustal on loomulik, et üleriigilises esikümnes on tänavu inimesed, kes on seotud riigikaitse ja turvalisuse tagamise valdkonnaga. Eesti kõige mõjukam on Eesti peaminister. Tema saatus on juhtida Eestit läbi aegade ühel kõige keerulisemal perioodil ja ta on hästi hakkama saanud. Vana õpetajana ütlen, et ta on olnud tubli tüdruk nagu ka Lääne-Virumaa üks mõjukatest Triin Varek. Lääne-Virumaa tipp-25 koosneb väärikatest, edukatest ja tarkadest inimestest, kes kõik on panustanud maakonna arengusse. See on targalt tehtud ja tasakaalustatud valik. Kindlasti on neid, kellele see ei sobi, aga kui sa meeldid kõigile, siis päriselt ei meeldi sa kellelegi. Öeldud on, et kui maailmas on vähemalt üks inimene, kes on alati sinu poolt, siis oled õnnelik inimene. Vene ajal räägiti, et maailma kõige sõltumatum riik on Mongoolia, sest temast ei sõltu mitte midagi.

Eesti mõjukatest sõltub suuresti meie rahva tulevik. Inimestele sellised mõjukate nimekirjad meeldivad, ajakirjanikud teavad seda ja avaldavad neid meelsasti. Öeldud on, et meedia annab võimu ja ka võtab selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles