Raamatukogu avab välkplaadipoe

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Plaadi- ja filmivalikust võib leida mõndagi põnevat.
Plaadi- ja filmivalikust võib leida mõndagi põnevat. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Muusika- ja filmisõpradel on esmaspäevast alates põhjust astuda läbi Lääne-Virumaa keskraamatukogust.

Esmaspäeva jooksul seatakse üles raamatukogu esimesel korrusel väike pop-up-plaadipood, kus on müügil kogust välja arvatud CD-d ja DVD-d. "Tegime kõvasti puhastustööd muusikaosakonnas, sest auviste laenutus on palju langenud," ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa. Pakkumisele tuleb väga palju muusikat, filme ja kõike muud, mis plaatidele kantud. 

Keskraamatukogu komplekteerimisosakonna juhataja Iivi Kask rääkis, et maha kanti üle tuhande muusikaplaadi ning hulk filme. "Fondist paljusid asju ei kasutata ja peame seda vähendama. Muusikat on üle kogu maailma ja erinevatest žanritest, poppi on muidugi kõige rohkem," sõnas ta. Pakkumisel on helikandjad, millel teoseid folgist vaimuliku muusikani. 

Filmidest on saadaval "Sõrmuste isand" ja "Harry Potter" ning palju muud vaatamisväärset. Filmid sorteeriti žanrite järgi kastidesse, et huvilisel oleks lihtsam pakutavast ülevaadet saada. "Plaatide ja filmide kvaliteeti kontrollida me ei jõua, sest neid on tohutult palju," mainis Iivi Kask.

Tiina Kriisa nimetas, et kuna tegu on kasutatud plaatidega, võib neil esineda kriime või muid väiksemaid kahjustusi, ning kes soovib, saab auviste kvaliteeti kontrollida teisel korrusel. "Kes ei viitsi kontrollida, võtab riski, sest tagasi me plaate ei osta," märkis arendusspetsialist. 

Hinnad on Tiina Kriisa sõnul väga odavad ning jäävad 50 sendi ja euro kanti. Müük kestab, kuni kaupa jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles