Väike-Maarjasse plaanitakse rajada hooldekodu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Õppehoone müügi poolt oli 13 ja vastu kaks saadikut.
Õppehoone müügi poolt oli 13 ja vastu kaks saadikut. Foto: Kristel Kitsing

Tänasel Väike-Maarja vallavolikogu istungil otsustati 13 poolthäälega müüa Pikk tn 3 asuva õppekeskuse hoone OÜ-le Maarjamaja tingimusel, et ettevõte uuendab maja kahe aasta jooksul ja rajab sinna hooldekodu. Müügilepingusse läheb punkt, mille kohaselt on vallal õigus õppehoone tagasi osta, kui OÜ Maarjamaja ei suuda tingimusi täita. Hoone müügi ja tagasiostu summa suurus on 100 000 eurot.

Päevakorrapunkti ette kandes tegi vallavanem Indrek Kesküla lühikese ülevaate eelläbirääkimiste tulemustest. Üks müügilepingu lisatingimustest on see, et ostja peab õppekeskuse kahe aasta jooksul renoveerima. Vastasel korral on vallal õigus maja tagasi osta. Lisaks jaotati eelläbirääkimiste ajal kinnistu Pikk tn 1a kuueks väiksemaks katastriüksuseks. Õppekeskuse hoone sai endale aadressiks Pikk tn 3 ja majaaluse maa suuruseks jääb uutes piirides 3890 ruutmeetrit. Vald leppis ka kokku 10-aastase nullrendiga kasutusõiguse õppekeskuses oleva õpilaskodu ja lasketiiru kasutamiseks.

Volikogu istungil esines OÜ Maarjamaja nimel Raivo Pihelgas, kes ütles, et soov on teha õppekeskus ilusaks ja sinna sisse hooldekodu. "See on pikk protsess. Ma saan aru, et maja hind on madal ja see on väga väike osa hoone väärtusest, kui see valmis saab. Ja me ei saa siia inimesi sisse tuua, kui see nii kole välja näeb," rääkis Pihelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles