Mekkijate südamed võitis Tapa Saiaäri vastla­kukkel

Merly Raudla
Copy
Vastlapäev juba paistab ja vastlakuklite müük kogub hoogu.
Vastlapäev juba paistab ja vastlakuklite müük kogub hoogu. Foto: Marianne Loorents

Vastlapäev juba paistab ja vastlakuklite müük kogub hoogu. Virumaa Teataja toimetuse rahvas maitses viie kohaliku tootja klassikalisi vahukoorekukleid. Kõige rohkem kiidusõnu pälvisid pika ajalooga Tapa väiketootja vastlakuklid ja teada-tuntud Pätsi Sahvri maiuspalad.

Seekordsel degustatsioonil Virumaa Teataja toimetuse rahvas maitse üle vaidlema ei läinudki. Hindasime vaid kohalike ettevõtjate toodangut, ning selleks et keegi maitsjatest magusa üledoosi ei saaks ega töötervishoiuarstile tervist kahjustava töö kohta kaebust ei esitaks, proovisime vaid klassikalisi kukleid. Moosi, šokolaadi ja muude viguritega kuklite mugimine jäi seekord ära. Ostsime viit sorti vastlakukleid, kõik nelja kaupa karbis. Maitsjate hinnangu põhjal kerkis pimetestis esile kaks lemmikut: Tapa Saiaäri OÜ ja Pätsi Sahvri vastlakuklid.

Veganikuklid poetasime vargsi tavaliste vahele. Välimuselt nägid need täpselt sama isuäratavad välja kui kõik teised. Esimesest ampsust oli aga tunda, et tegemist on millegi erilisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles