Netipätid koorisid läänevirulastelt mullu kümneid tuhandeid eurosid

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pettuse ohvriks langeb Eestis päevas keskmiselt kaks inimest.
Pettuse ohvriks langeb Eestis päevas keskmiselt kaks inimest. Foto: Shutterstock

Registreeritud pangapettuste kahju ulatus Lääne-Virumaal mullu 15 730 euroni, samuti kaotati ligi 10 000 eurot investeerimispettuste kaudu. Tänavu on ühelt läänevirulaselt välja petetud 9100 eurot.

Sel aastal on Lääne-Virumaal politseile teatatud ühest pettusest. 17. jaanuaril tellis inimene Facebooki Marketplace‘ist (müügikeskkond Facebookis) miniekskavaatori väärtusega 9100 eurot. Talle anti välismaine arvelduskonto number, pärast summa tasumist ei vastatud enam tema kirjadele ega kõnedele.

"Siin tasubki inimestele meelde tuletada, et internetist tellides on oht saada petta. Soovitame enne guugeldada ettevõtte või müüja tausta," ütles politsei pressiesindaja Barbara Lichtfeldt. "Viimasel ajal on sagenenud ka skeemid, kus ostjaks osutub kelm. Ta väidab müüjale, et too ei pea tegema muud kui andma oma telefoninumbri, e-posti aadressi ja sisestama ühele veebilehele pangakaardi andmeid. Tegelikult tahab ta müüjalt kätte saada tema isiklikud andmed, et nendega toime panna pettusi, asja ostmisest ta päriselt huvitatud ei ole."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles